Reiki-opleiding Niveau 1 op 22 mei 2021

Wat leer je tijdens de reiki-opleiding niveau 1 (=Shoden)?

– je leert jezelf behandelen
– je leert meer over jouw spirituele pad, (zelf)genezing en bewustwording
– je leert over de geschiedenis van reiki
– je leert hoe je iemand anders kan behandelen voor niet-professionele doeleinden

Je krijgt een introductie in de basisbeginselen van reiki volgens de Japanse traditie van Mikao Usui. Je ontvangt tijdens de cursusdag 4 keer een reiju, dit is een spirituele zegening. Er wordt ruimte geschept zodat genezing kan plaatsvinden en de stroom van energie haar weg vindt in en door jou. Je oefent al meteen de verschillende handposities in praktijk.

Voor wie is de cursus geschikt?
Voor iedere volwassene met een oprechte interesse in reiki en de motivatie om te leren. Er is geen speciale voorkennis vereist.

Wanneer vindt reiki-opleiding niveau 1 plaats?

Door de Nederlandse lockdown is de opleiding van zondag 31 januari 2021 uitgesteld naar zaterdag 10 april 2021, van 10u tot 17u. De cursus zal doorgaan als op dat moment volgens de dan geldende corona-maatregelen van Nederland de samenkomst en het lesgeven in een kleine groep mogen, mits de nodige voorzorgen, zoals het dragen van een mondmasker in de binnenruimte gerespecteerd worden. Omdat we bij het praktijkgedeelte dichter bij elkaar zijn dan anderhalve meter, is het noodzakelijk dat iedereen zijn/haar eigen mondmasker meebrengt, mocht dit nog vereist zijn op dat moment (wat zeer waarschijnlijk is).

Er zijn nog enkele plaatsen beschikbaar voor de cursus. Het maximaal toegelaten personen is vijf (incl. de leraar). Inschrijving kan via e-mail. Dan wordt er een inschrijvingsformulier met de betalingsvoorwaarden toegestuurd. Het lesgeld bedraagt is 275 euro. De lesgever is Ilse Brosens. Er is inmiddels bekend dat contactberoepen vanaf 3 maart 2021 weer open mogen voor individuele afspraken.

Wat kan je na de cursus?

Als je Shoden, niveau 1, hebt afgerond, betekent dit dat je klaar bent om reiki te gaan beoefenen en je hierin te vervolmaken door veel te oefenen. Met alle de informatie en technieken die je hebt gekregen, kan je een structuur en routine uitbouwen om jezelf te behandelen. Ook heb je nu de know how om anderen te behandelen voor niet-professionele doeleinden. De nadruk na het volgen van de cursus ligt wel op het vervolmaken behandelen van jezelf.

Om te oefenen ben je voortaan welkom op de oefenmomenten die ingericht worden voor iedereen die een reiki-opleiding gevolgd heeft. Op zo’n oefendag kan je jezelf bekwamen in het geven van reiki-behandelingen en ontvang je zelf ook een reiki-behandeling via andere deelnemers.

Hoe aanmelden?

Via e-mail of telefonisch. Dan krijg je het inschrijvingsformulier toegestuurd met de voorwaarden en de prijs. Mocht de prijs een mogelijk obstakel vormen, laat dit dan weten. Mits duidelijke afspraken is het mogelijk om het cursusgeld desgevallend in delen te betalen.