Behandeling

Hoe verloopt een behandeling in tijden van covid-19?

Vanaf 26 juni 2021 is een mondneusmasker niet langer verplicht. In de praktijk is er constante aanvoer van verse lucht d.m.v. rechtstreekse ventilatie (klapraampjes staan continu open).

Bij verkoudheidsklachten komt men niet naar de praktijk en wordt de afspraak verzet. Er is altijd een korte check i.v.m. covid-19. Na elke behandeling worden de oppervlakte van tafel, stoel, deurklink enz. gereinigd.

Hoe verloopt een reiki-sessie?

Tijdens een sessie lig je ontspannen op de massagetafel. Je kiest zelf de positie waarin je wilt starten (buik of rug.) Losse comfortabele kledij is aangeraden. Dit helpt om te ontspannen, zodat nergens iets gekneld zit. Terwijl er rustige muziek speelt, legt reiki-therapeut Ilse Brosens haar handen op of boven je lichaam. Aanraking met de juiste intentie en aandacht is helend voor de mens. Soms is er een bepaalde plek (bv. na een botbreuk) die extra aandacht behoeft, en kan het zijn dat Ilse ervoor kiest om zich hierop te concentreren en hier dus langer te behandelen. Dit wordt duidelijk tijdens de behandeling zelf. Uiteraard kan je zelf aangeven voor de behandeling of je bepaalde klachten hebt. Echter, dit hoeft niet. Dat is aan jou. Ilse is gebonden aan het beroepsgeheim, dus alles blijft in vertrouwen tussen de reiki-therapeut en de cliënt/e.

Tijdens de behandeling kan je het gevoel krijgen dat er energetisch iets in je lichaam gebeurt en verandert, en dat je energie ‘krijgt’. Dat is normaal en logisch, vermits jouw lichaam reageert op de handelingen van de behandelaar. ‘Het gaat stromen’ zeggen mensen soms. Op bepaalde plekken in het lichaam kan je warmte voelen bijvoorbeeld. Dat is normaal. Sommige mensen zien kleuren, of beelden, zoals in een droom of visioen. Ook dit is normaal. Je lichaam en geest worden als het ware gereinigd en je verwerkt dingen uit je dagelijks leven op deze bijzondere manier.

Reiki kan helpen bij slaapproblemen, bij herstel van een operatie, voor het verwerken van trauma, fysieke pijn, emotionele stress, burn-out, een tekort of teveel aan energie, zorgen, depressie, … Als je in je leven veel veranderingen hebt, kan reiki helpen om balans te vinden en te helpen keuzes te maken.

Regelmatig een reiki-sessie ondergaan, kan je vergelijken met een onderhoud van je lichaam en geest. Het verfrist, geeft energie, doet meer bewustzijn ontstaan, doet ontdekken en nieuwe mogelijkheden zien. Er komen nieuwe perspectieven.

Als therapeut stelt Ilse geen medische diagnose, omdat dit iets is wat een arts doet. Als therapeut maakt Ilse een beschrijvende diagnose van klachten en symptomen.