Behandeling

Hoe verloopt een behandeling in tijden van covid-19?

Een mondneusmasker is niet langer verplicht. In de praktijkruimte is er constante aanvoer van verse lucht d.m.v. rechtstreekse ventilatie (klapraampjes staan continu open).

Hoe verloopt een reiki-sessie?

Tijdens een sessie lig je ontspannen op de massagetafel. Je kiest zelf de positie waarin je wilt starten (buik of rug.) Losse comfortabele kledij is aangeraden. Dit helpt om te ontspannen, zodat nergens iets gekneld zit. Terwijl er rustige muziek speelt, legt reiki-therapeut Ilse Brosens haar handen op of boven je lichaam. Aanraking met de juiste intentie en aandacht is helend voor de mens. Soms is er een bepaalde plek (bv. na een botbreuk) die extra aandacht behoeft, en kan het zijn dat Ilse ervoor kiest om zich hierop te concentreren en hier dus langer te behandelen. Dit wordt duidelijk tijdens de behandeling zelf. Uiteraard kan je zelf aangeven voor de behandeling of je bepaalde klachten hebt. Echter, dit hoeft niet. Dat is aan jou. Ilse is gebonden aan het beroepsgeheim, dus alles blijft in vertrouwen tussen de reiki-therapeut en de cliënt/e. Wel is het zo dat je als cliënt toestemming kan geven om informatie te delen met je huisarts. Dit is helpend voor het traject, zodat Ilse je huisarts kan inlichten en indien nodig met hem/haar zaken kan afstemmen. Dit geeft ook extra steun en houvast aan de therapeut, wat dan weer het behandelingstraject ten goede komt.

Tijdens een reiki-behandeling kan je het gevoel krijgen dat er energetisch iets in je lichaam gebeurt en verandert, en dat je energie ‘krijgt’. Dat is normaal en logisch, vermits jouw lichaam reageert op de handelingen van de behandelaar. ‘Het gaat stromen’ zeggen mensen soms. Op bepaalde plekken in het lichaam kan je warmte voelen bijvoorbeeld. Dat is normaal. Sommige mensen zien kleuren, of beelden, zoals in een droom of visioen. Ook dit is normaal. Je lichaam en geest worden als het ware gereinigd en je verwerkt dingen uit je dagelijks leven op deze bijzondere manier.

Reiki kan helpen bij slaapproblemen, bij herstel van een operatie, voor het verwerken van trauma, fysieke pijn, emotionele stress, burn-out, een tekort of teveel aan energie, zorgen, depressie, … Als je in je leven met veel veranderingen geconfronteerd wordt, kan reiki helpen om de balans te hervinden en te centeren.

Regelmatig een reiki-sessie ondergaan, kan je vergelijken met een onderhoud van je lichaam en geest. Het verfrist, geeft energie, doet meer bewustzijn ontstaan, doet ontdekken en nieuwe mogelijkheden zien. Er komen nieuwe perspectieven.

Als therapeut stelt Ilse een beschrijvende diagnose op van klachten en symptomen. Dit is niet hetzelfde als een medische diagnose, wat voor een arts is. Door middel van de beschrijvende diagnose kan Ilse jouw arts(en) inlichten zodat een kort overzicht aan je medisch dossier kan toegevoegd worden. Dit gebeurt steeds met de schriftelijke toestemming van de de cliënt.