Intakegesprek

Tijdens dit gesprek komt aan bod wat jouw specifieke behoeften en klachten zijn en kijken we wat ik daarin voor jou kan betekenen. Je krijgt uitgelegd hoe een behandeling verloopt en wat je kan verwachten. En ik noteer je gegevens voor de administratie en maak een dossier aan. Dit is vanuit de overheid verplicht. De intake kost 25 euro omdat die uitgebreid is en er op die manier voldoende tijd is om te kijken wat jouw hoofdvraag en klacht(en) zijn. Vanaf 6 november 2021 is een mondmasker dragen weer verplicht in de praktijkruimte.

Jouw gegevens worden met zorg verwerkt; je kunt dit nalezen in onze ‘privacy statement’ (PDF). Zoals wettelijk verplicht worden de gegevens 7 jaar bewaard voor administratieve doeleinden i.v.m. de facturatie. Uw dossier met medische gegevens moet wettelijk sinds 1 januari 2021 20 jaar bewaard worden. Ik werk met het ECD (Elektronisch CliĆ«ntenDossier), dat een keurmerk heeft en conform alle veiligheidseisen is die wettelijk gesteld zijn om uw gegevens optimaal te beschermen. Alleen ik heb er toegang toe en u aangezien u ten alle tijde inzage kunt vragen in uw dossier. Mits uw toestemming is het ook mogelijk om een andere zorgverlener, zoals bijvoorbeeld uw huisarts, een tijdelijke toegangscode te geven die 24u geldig is zodat hij of zij uw dossier kan inkijken. Dit is uiteraard altijd alleen indien u hiervoor toestemming geeft. Het komt uw behandeltraject ten goede als er een vlotte communicatie is tussen zorgverleners uit de complementaire zorg zoals ik, en eerstelijnszorgverleners zoals de huisarts. We hebben namelijk hetzelfde doel voor ogen: uw welzijn en gezondheid verbeteren. Daartoe hebben we een inspanningsverplichting.

Als ik van oordeel ben dat er andere bijkomende medische zorg of een diagnose nodig is, of tijdens de behandeling komt iets aan het licht, waar een medisch geschoolde arts naar hoort kijken volgens mij, dan zal ik je doorverwijzen. Ik geef je dan verwijsbrief voor je huisarts mee mee. Ik ben verplicht om als zorgprofessional door te verwijzen naar de huisarts als ik symptomen vaststel die horen bij mogelijke aandoeningen die medisch onderzoek en opgevolgd dienen te worden. De ervaring leert dat cliƫnten vaak al bij de huisarts geweest zijn, en naar mij komen voor aanvullende zorg en ondersteuning. Toch kan het zijn dat ik iets opmerk en dat daarom opnieuw een bezoek aan uw huisarts nodig kan zijn.

Ik behandel ook minderjarigen. Hiervoor is wel schriftelijke toestemming van beide ouders/verzorgers/voogden nodig. Neem gerust contact op als je hier meer over wilt weten.