Effecten van Reiki

Alles draait om balans. Het opnieuw in balans brengen van zaken die daarom vragen. Daar hebben we energie voor nodig. Die helpt ons als motor om bijvoorbeeld op te ruimen, ballast van ons af te gooien, of om te leren ontspannen en helder te zien. ‘Ki’ is een Japans woord en het betekent ‘energie’. ‘Rei’ betekent heilig of spiritueel. Letterlijk vertaald betekent reiki dan ook: spirituele energie. Het is een eerbiedwaardige manier om het over ‘ki’ te hebben. Ki staat voor energie, de stroom van het leven, in onszelf en in alles om ons heen. Ilse van Yukkuri biedt reiki-behandelingen aan in geest van Mikao Usui Sensei. Zij is opgeleid in die traditie die uit Japan afkomstig is, en via Hawai tot in het Westen is gekomen.

Helende effecten van een reiki-behandeling kunnen onder meer resulteren in verminderen of helemaal wegblijven van bepaalde pijn. (bv. bij hoofdpijn en migraine)
Bij botbreuken: het immuunsysteem wordt extra ondersteund, dit komt de genezing ten goede.

Mindset: een gevoel van verbondenheid, een dieper innerlijk weten, meer helderheid en de reflex om daadwerkelijk dingen te gaan doen, regelen en beslissen. Op het fysieke vlak: een betere verbinding met je eigen liefde, meer zelfliefde ervaren, beter je eigen grenzen respecteren: als je moe bent, ook daadwerkelijk de tijd nemen om te rusten, meer geduld met jezelf en mensen uit je omgeving.

In het algemeen: een hogere graad van welbevinden en welzijn: dit uit zich in bijvoorbeeld: meer energie hebben, beter kunnen omgaan met stress, ook in acute stress-situaties en bij onverwachte gebeurtenissen, beter naar het eigen lichaam leren luisteren, makkelijker kunnen ontspannen, als men rust, ook echt kunnen rusten, jezelf veilig(er) voelen, verbeterde oog- en handcoördinatie, betere lichamelijke balans, een beter observatievermogen, helderder denken, innerlijk weten en intuïtie die aangescherpt worden, beter horen, sensitiever worden, beter voor zichzelf zorgen,…