Terugbetaling via zorgverzekering & klachtenregeling

Momenteel wordt een reiki-behandeling niet vergoed in de basisverzekering van de zorgverzekering in Nederland. Je betaalt gewoon zelf je consult. Dit geldt ook voor mensen die in BelgiĆ« verzekerd zijn. Het kan wel lonend zijn om toch bij je ziektefonds te informeren of zij tussen komen in sessies die tot doel hebben om jezelf beter leren ontspannen, om te gaan met stress,… Een consult kan ook daar immers over gaan.

Als je aanvullend verzekerd bent in Nederland, is het soms mogelijk om via de aanvullende verzekering een aantal sessies van een alternatieve vorm van therapie van zorg deels vergoed te krijgen. Informeer er alvast naar bij je Nederlandse zorgverzekeraar! Elke zorgverzekeraar heeft hierin zijn eigen beleid. In maart 2022 heeft Ilse haar studie Psychosociale basiskennis voltooid en haar aanvraag om vergoedbaar therapeut te worden is sindsdien lopende.

Reiki-praktijk Yukkuri is aangesloten bij GAT (Geschilleninstantie Alternatieve Therapeuten) voor de wettelijke klachtenregeling. Uiteraard is het van belang om, indien je een klacht zou hebben, dit eerst rechtstreeks met de behandelend therapeut te bespreken.