Zorgverzekering & klachtenregeling

Momenteel wordt een reiki-behandeling niet vergoed in de basisverzekering van de Nederlandse zorgverzekering. Je betaalt gewoon zelf je consult. Zoals je ook een bezoek aan de kapper of de garagist zelf betaalt. (Je kan een reiki-sessie beschouwen als een onderhoudsbeurt, een APK voor je geest en lichaam.)

Voor wie in België verzekerd is, geldt hetzelfde. Toch kan het interessant zijn om bij je (Belgische) ziekenfonds te informeren of zij financieel tussenkomen voor sessies die tot doel hebben om jezelf te leren ontspannen, op een andere manier om te gaan met stress, bijvoorbeeld bij burn-out gerelateerde klachten. Vragen staat vrij. Het staat elk ziekenfonds vrij om vrijblijvend contact met me op te nemen.

Je work-life balance kan immers beter worden door regelmatig je mindset onder de loep te nemen en reiki-sessies kunnen hierbij helpen. Voor jezelf zorgen en je eigen leefstijl verbeteren door zingeving, is één van de aspecten die bijdragen tot een betere gezondheid.

Reiki-praktijk Yukkuri is aangesloten bij GAT (Geschilleninstantie Alternatieve Therapeuten) voor de wettelijke klachtenregeling. Uiteraard is het van belang om, indien je een klacht zou hebben, dit eerst rechtstreeks met de behandelend therapeut aan te geven en te bespreken.