Opleidingen

 • Reiki-cursus niveau 1: 9-10 april 2022

  Wat leer je tijdens de reiki-opleiding niveau 1 (=Shoden)?

  – je leert jezelf behandelen
  – je leert meer over jouw spirituele pad, (zelf)genezing en bewustwording
  – je leert over de geschiedenis van reiki
  – je leert hoe je iemand anders kan behandelen voor niet-professionele doeleinden

  Je krijgt een introductie in de basisbeginselen van reiki volgens de Japanse traditie van Mikao Usui. Je ontvangt tijdens de cursusdag 4 keer een reiju, dit is een spirituele zegening. Er wordt ruimte geschept zodat genezing kan plaatsvinden en de stroom van energie haar weg vindt in en door jou. Je oefent al meteen de verschillende handposities in praktijk.

  Wanneer vindt dit plaats?

  Op zaterdag 9 april 2022 van 9u30 tot 17u30, en op zondag 10 april van 10u-12u30. Op zondag oefenen we in de praktijk wat we zaterdag geleerd hebben.

  Voor wie is de cursus geschikt?

  Voor iedere volwassene met een oprechte interesse in reiki en de motivatie om te leren. Het maximaal toegelaten personen is vier (incl. de leraar). Inschrijven kan tot en met 28 maart 2022 via e-mail of telefonisch.

  Wat kan je na de cursus?

  Als je Shoden, niveau 1, hebt afgerond, betekent dit dat je klaar bent om reiki te gaan beoefenen en je hierin te vervolmaken. Voortaan kan je deelnemen aan de halve oefendagen voor cursisten waarin ervaringen worden uitgewisseld en behandelingen worden gegeven. Zo krijg je meer en meer zelfvertrouwen, ook in je eigen beoefening en wat je kunt.

  Hoe aanmelden?

  Via e-mail of telefonisch. Dan krijg je het inschrijvingsformulier toegestuurd met daarin de prijs van de cursus en de betalingsvoorwaarden. Je kan uiteraard ook contact opnemen als je meer over de inhoud van de cursus wilt weten ook.

 • Niveau 2

  Wat leer je tijdens de reiki-opleiding niveau 2?

  – je herhaalt wat je bij niveau1 geleerd hebt, en diept dit verder uit

  -je maakt kennis met de drie symbolen om de energieën beter te kunnen waarnemen/gewaarworden en ‘worden’.

  – je maakt kennis met bepaalde ademhalingstechnieken en meditatie-technieken om meer ki op te wekken en jezelf bewuster te worden van de energiestroom in je eigen lichaam. – je leert hoe je iemand anders kan behandelen voor professionele doeleinden

  – M.a.w. je gaat verder op jouw spirituele pad van (zelf)genezing en bewustwording, en dit samen met mensen die dit ook willen leren en met wie je samen kan delen.

  -Net als bij niveau 1, ontvang je opnieuw reiju’s van je leraar. Deze dag drie keer in totaal (bij elk symbool één keer).

  -Je oefent al de verschillende symbolen in combinatie met de handposities meteen in de praktijk.

  Voor wie is de cursus geschikt?
  Voor iedere volwassene die eerder al niveau 1 bij mij gevolgd heeft. Wie bij iemand anders een reikicursus heeft gevolgd, is welkom voor een kennismakingsgesprek alvorens in te schrijven. Om te kijken welk niveau van toepassing is.

  Wanneer vindt reiki-opleiding niveau 2 plaats?

  De cursus is gepland voor zaterdag 9 oktober 2021. De cursus zal doorgaan als op dat moment volgens de dan geldende corona-maatregelen van Nederland de samenkomst en het lesgeven in een kleine groep mogen, mits de nodige voorzorgen, zoals het dragen van een mondmasker in de binnenruimte gerespecteerd worden. Omdat we bij het praktijkgedeelte dichter bij elkaar zijn dan anderhalve meter, is het noodzakelijk dat iedereen zijn/haar eigen mondmasker meebrengt.

  Als je uit België komt, kan ik voor een onderwijsverklaring zorgen, zodat je kan aantonen dat het geen toeristische uitstap is.

  Hoe aanmelden?

  Als je graag wilt deelnemen, meld je dan tijdig (liefst enkele weken voordien) aan per e-mail of telefonisch. Het maximaal toegelaten personen is immers beperkt. Bij inschrijving krijg je een inschrijvingsformulier toegestuurd met de betalingsvoorwaarden. Het lesgeld bedraagt 235 euro. Later krijg je alle praktische informatie dan nog toegestuurd, alsook een factuur voor je eigen administratie. De docent is Ilse Brosens. Mocht de prijs een mogelijk obstakel vormen, laat dit dan weten. Mits duidelijke afspraken is het mogelijk om het cursusgeld desgevallend in delen te betalen.

 • Reiki-opleiding Niveau 3 : 1-2-3 april 2022

  Wat leer je tijdens de reiki-opleiding niveau 3?

  – je herhaalt wat je bij niveau 2 geleerd hebt, en diept dit verder uit

  – je maakt kennis met bijkomende ademhalingstechnieken en meditatie-technieken om meer ki op te wekken en jezelf bewuster te worden van de energiestroom in je eigen lichaam.

  – je leert hoe je iemand anders kan behandelen voor professionele doeleinden

  – M.a.w. je gaat verder op jouw spirituele pad van (zelf)genezing en bewustwording, en dit samen met mensen die dit ook willen leren en met wie je samen kan delen.

  -Net als bij niveau 2, ontvang je opnieuw een reiju van je leraar. Tijdens deze 3-daagse cursus leer je ook zelf de voorbereiding op reiju, en hoe je reiju kan geven. Dit wordt geoefend.

  -er is tijd en gelegenheid om vragen te stellen en te delen over je eigen evolutie en proces. Samen met de andere studenten kan je kijken in welke gevallen reiki behulpzaam kan zijn en hoe het dan.

  -tijdens deze 3-daagse ontvang je zelf verschillende keren behandelingen van medecursisten en leraar, en geef je zelf ook verschillende keren behandelingen aan de anderen.

  Voorwaarden voor deelname.
  Iedereen die niveau 2 voltooid heeft bij mij.  Wie bij iemand anders al niveau 1 en 2 gevolgd heeft in de traditie van Mikao Usui Ryoho, wil ik graag eerst ontmoeten.

  Wanneer vindt reiki-opleiding niveau 3 plaats?

  Voor deze cursus is momenteel ingepland op vrijdag 2 april, zaterdag 3 april en zondag 4 april 2022. De cursus zal doorgaan als op dat moment volgens de dan geldende corona-maatregelen van Nederland de samenkomst en het lesgeven in een kleine groep mogen, mits de nodige voorzorgen, zoals het dragen van een mondmasker in de binnenruimte gerespecteerd worden. Omdat we bij het praktijkgedeelte dichter bij elkaar zijn dan anderhalve meter, is het noodzakelijk dat iedereen zijn/haar eigen mondmasker meebrengt.

  Hoe aanmelden?

  Als je graag wilt deelnemen, meld je dan tijdig (liefst enkele weken voordien) aan per e-mail of telefonisch. Het maximaal toegelaten personen is immers beperkt. Bij inschrijving krijg je een inschrijvingsformulier toegestuurd met de betalingsvoorwaarden. Later krijg je alle praktische informatie dan nog toegestuurd, alsook een factuur voor je eigen administratie. De docent is Ilse Brosens.