Opleidingen

 • Niveau 2

  In dit niveau herhalen we wat we bij niveau 1 geleerd hebben, delen we onze ervaringen en verdiepen we onze kennis. Uitgebreide informatie over deze module kan je opvragen via e-mail.

  Op deze website vind je bij agenda steeds de meest recente data voor opleidingen.

 • Reiki-opleiding Niveau 1

  Wanneer vindt reiki-opleiding niveau 1 plaats?

  Door de Nederlandse lockdown is de opleiding van zondag 31 januari 2021 tot nader bericht uitgesteld. Er zijn nog enkele plaatsen beschikbaar. Inschrijving kan via e-mail. Dan wordt er een inschrijvingsformulier met de betalingsvoorwaarden toegestuurd. Het lesgeld bedraagt is 275 euro. De lesgever is Ilse Brosens. Er is bekend dat contactberoepen vanaf 3 maart 2021 weer open mogen voor individuele afspraken. Daarom is er nog geen nieuwe datum voor deze cursus. Indien deze cursus 1 op 1 gegeven zal worden, ontvangt iedereen die zich ingeschreven heeft, hierover een bericht.

  Wat leer je tijdens de reiki-opleiding niveau 1 (=Shoden)?

  – je leert jezelf behandelen
  – je leert meer over jouw spirituele pad, (zelf)genezing en bewustwording
  – je leert over de geschiedenis van reiki
  – je leert hoe je iemand anders kan behandelen voor niet-professionele doeleinden

  Je krijgt een introductie in de basisbeginselen van reiki volgens de Japanse traditie van Mikao Usui. Je ontvangt tijdens de cursusdag 4 keer een reiju, dit is een spirituele zegening. Er wordt ruimte geschept zodat genezing kan plaatsvinden en de stroom van energie haar weg vindt in en door jou. Je oefent al meteen de verschillende handposities in praktijk.

  Voor wie is de cursus geschikt?
  Voor iedere volwassene met een oprechte interesse in reiki en de motivatie om te leren. Er is geen speciale voorkennis vereist.

  Wat kan je na de cursus?

  Als je Shoden, niveau 1, hebt afgerond, betekent dit dat je klaar bent om reiki te gaan beoefenen en je hierin te vervolmaken door veel te oefenen. Met alle de informatie en technieken die je hebt gekregen, kan je een structuur en routine uitbouwen om jezelf te behandelen. Ook heb je nu de know how om anderen te behandelen voor niet-professionele doeleinden. De nadruk na het volgen van de cursus ligt wel op het vervolmaken behandelen van jezelf.

  Om te oefenen ben je voortaan welkom op de oefenmomenten die ingericht worden voor iedereen die een reiki-opleiding gevolgd heeft. Op zo’n oefendag kan je jezelf bekwamen in het geven van reiki-behandelingen en ontvang je zelf ook een reiki-behandeling via andere deelnemers.

  Hoe aanmelden?

  Via e-mail of telefonisch. Dan krijg je het inschrijvingsformulier toegestuurd met de voorwaarden en de prijs. Mocht de prijs een mogelijk obstakel vormen, laat dit dan weten. Mits duidelijke afspraken is het mogelijk om het cursusgeld desgevallend in delen te betalen.